Foto's aan je muur.nl

Fotowand – Tips en inspiratie

Drie luik foto laten afdrukken

De trend om je muren tot leven te brengen met mooie foto’s is de afgelopen tijd erg populair. We gaan je met deze blog wegwijs maken hoe jij je eigen fotowand kunt samenstellen!

Met drieluik bedoelen we drie verschillende foto’s die samen een mooi geheel vormen. Dit kan op verschillende manieren gedaan worden.

1. Foto's uit één collectie

Dit houdt in dat de foto’s bijvoorbeeld gemaakt zijn op één dag (trouwdag, dagje strand etc.). De foto’s horen dus logischerwijs al bij elkaar omdat ze het zelfde gevoel uitstralen en de kleding en kleuren zijn op de foto’s (grotendeels) het zelfde. Dit maakt het gemakkelijk om een drieluik te maken dat ‘’logisch’’ is en ‘’klopt’’ als het aan de muur hangt.

2. Foto’s die elkaar complementeren

Dit wil zeggen dat de foto’s elkaar nóg mooier maken. In eerste instantie hebben de foto’s niet veel met elkaar te maken, maar het gaat hierbij om hoe het complete plaatje er uit komt te zien. Denk hierbij aan complementerende kleuren of bijvoorbeeld familiefoto’s gemixt met sfeerfoto’s. Zo kun je één hoofdfoto hebben die prominent aanwezig mag zijn, en twee foto’s die als het ware om deze belangrijkste foto heen dansen. Ze maken het geheel compleet en zorgen ervoor dat jouw wand helemaal stylish verantwoord is!

3. Foto’s die samen een verhaal vertellen

Een mooi voorbeeld hier van is een trouwfoto, een foto van de eerste zwangerschap en een foto jullie kindje. Er is een verloop en betekenis in de foto’s en deze vertellen in dit geval jullie liefdesverhaal. Dit kun je zo persoonlijk maken als je zelf wilt en is een leuke manier om je favoriete herinneringen te tonen zodat je er iedere dag weer van kunt genieten.

Back to list